GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Ventilatiekanaal reinigen Nunspeet

Wij reinigen uw ventilatiekanaal!

Ventilatiekanaal reinigen Nunspeet

Ventilatiekanaal reinigen Nunspeet? Elke ventilatiesysteem is voorzien van een ventilatiekanaal. Ventilatiekanalen zijn er in allerlei soorten en maten. Het ene ventilatiekanaal is kort, de ander loopt door het hele huis. Ventilatiekanalen kunnen zowel schone als vuile lucht transporteren.

Het is belangrijk dat een ventilatiekanaal regelmatig gereinigd wordt. Door dit te doen kun je voorkomen dat vuil en bacteriën zich opstapelen en verspreiden in de leefomgeving.

Vanuit de fabriek wordt aangeraden een ventilatiesysteem en de bijbehordende ventilatiekanalen eens in de 3 á 4 jaar te laten controleren door een ervaren ventilatie monteur.

Wilt u uw ventilatiekanaal laten reinigen? Maak dan snel een afspraak met Schoorsteenveger Nunspeet op 0341 201 860. Wij komen graag uw ventilatiekanaal reinigen Nunspeet!

Luchtkanalen reinigen

De luchtkanalen, ook wel ventilatiekanalen genoemd, transporteren lucht in en/of uit uw huis. Het is belangrijk om deze kanalen regelmatig te laten reinigen.

Het reinigen van de luchtkanalen zorgt voor een schoner binnenklimaat. U voorkomt hiermee gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, benauwdheid, (chronische) verkoudheid, et cetera.

Wanneer uw luchtkanalen grondig gereinigd zijn, zal de luchtdoorstroom een stuk soepeler verlopen dan voorheen. Smerige ventilatiekanalen zitten vaak vol vuil. Hierdoor wordt de doorgaan van de lucht een stuk smaller, waardoor de kracht van het apparaat afneemt.

Een schoon ventilatiesysteem draagt ook bij aan een beter milieu. Een ventilatiesysteem met schone kanalen werkt namelijk vele malen zuiniger dan een systeem met vuile kanalen. Bij een schone kanalen hoeft het apparaat minder hard te werken. Hierdoor is er minder energie nodig om het apparaat te laten draaien. Dit zorgt ervoor dat uw energiefactuur lager uit zal vallen!

Het regelmatig laten onderhouden van de ventilatiekanaal is dus sterk aan te raden. Wilt u een afspraak maken voor het reigen van uw ventilatiekanaal? Neem dan gerust contact op via 0341 201 860.

Reinigen luchtkanalen

Wanneer u uw luchtkanalen laat reinigen, houdt u uw ventilator en de bijbehorende kanaal in de beste staat. U optimaliseert hiermee de levensduur van het apparaat. Wanneer wij een onderhoudsbeurt uitvoeren lopen wij diverse stappen door.

Wij starten met een visuele inspectie. Hierbij brengen wij de staat van het ventilatiesysteem en de luchtkanalen in kaart. Wij beoordelen met het blote oog de staat van uw apparaat en de daarop aangesloten buizen.

Op het moment dat het voor de monteur duidelijk is in wat voor staat uw apparaat zich bevindt, kan hij beginnen met de reiniging van ventilatiesysteem. Dit doen wij met een roterende borstel en een special afzuigsysteem. Dit is een krachtige machine die het vuil onder druk uit de luchtkanalen wegzuigt.

Wanneer wij het grootste gedeelte van het vuil hebben weggezogen, gaan wij het systeem ontsmetten. Hiermee wordt al het stof en vuil dat nog aanwezig is direct geëlimineerd. Vervolgens worden alle ventielen en roosters weer teruggeplaatst op de oude plek. Als laatste stellen wij uw systeem weer perfect af en zorgen wij ervoor dat hij weer volledig naar behoren werkt.

Zoekt u iemand voor het reinigen van uw luchtkanalen? Maak dan snel een afspraak op 0341 201 860. Wij helpen u graag!

Reinigen ventilatiekanalen

Het is mogelijk om zelf uw ventilatiekanalen te reinigen. Wanneer u dit zelf gaat doen, raden wij u goed op te letten en voorzichtig te werk te gaan. De ventilatoren en de bijbehorende kanalen worden perfect afgesteld. Een kleine aanpassing of beschadiging kan het hele apparaat al verslechteren.

Onze monteurs hebben speciaal voor u een werkwijze opgesteld waarop u zelf uw ventilatiekanalen zou kunnen schoonmaken. U kunt deze werkwijze vinden onder het kopje zelf ventilatie schoonmaken.

Op het moment dat u zelf uw ventilatiesysteem wilt reinigen is het belangrijk dat u weet dat het systeem bestaat uit onderdelen: de ventilatie-unit/ventilatie-box en de ventilatiekanalen. De ventilatie-unit is de kast met de ventilator. De kanalen zijn de luchtleidingen waar de lucht door getransporteerd wordt.

Laat u uw ventilatiekanaal liever reinigen door een ervaren monteur? Dat begrijpen wij goed. Maak dan vandaag nog een afspraak met een collega van Schoorsteenveger Nunspeet op 0341 201 860.

Zelf ventilatie schoonmaken

U kunt zelf uw ventilatie reinigen. Wanneer u dit gaat doen is het van belang om goed op te letten dat de ventilator niet beschadigd raakt en dat de afstelling van de afzuigventielen hetzelfde blijven.

Door de kleinste beschadiging kan het systeem uit balans raken waardoor het ventilatiesysteem meer lawaai maakt en niet meer goed functioneert. Daarnaast zorgt de onbalans voor meer slijtage. Wij hebben hieronder beschreven hoe u dit het best kunt doen:

Sluit als eerst het ventilatiesysteem volledig af. Haal eventueel de stroom eraf. Haal de deksel van de ventilatiebox af. Verwijder het loszittend vuil met een stofzuiger. Indien er sprake is van hardnekkig vuil, dan kan dit losgemaakt worden met een platte schroevendraaier. Maak de ventilatiebox schoon met een vochtige doek en doe de deksel weer op de ventilatiebox.

Klik of draai de ventielen los uit de behuizing. Let er dus op de ventielen na het schoonmaken weer hetzelfde moeten staan als daarvoor. Dit kunt u markeren met een stift. Reinig de ventielen met een vochtige doek en plaats de ventielen terug.

Verwijder de kap van het ventilatierooster. Reinig de binnenkant van het rooster met een stofzuiger. Maak het rooster en de kap schoon met een vochtige doek. PLaats de kap terug op het ventilatierooster.

Reinig de ventilatiekanalen door met een stofzuiger de kanalen in te gaan. Let er op dat u niet teveel kracht gebruikt. Zodra u merkt dat de stofzuiger niet verder het kanaal in wilt, kunt u de stofzuiger weer terughalen. Uw ventilatiesysteem en luchtkanalen zouden nu weer schoon moeten zijn. U kunt het systeem weer aanzetten.

Hoort u (nog steeds) een bijgeluid uit het ventilatiesysteem? Dan is het aan te raden om toch een gespecialiseerde monteur er naar te laten kijken. Schoorsteenveger Nunspeet helpt u graag. Neem contact op via 0341 201 860.

Ventilatie reinigen

Om een ventilatiesysteem goed gereinigd te hebben, is meer nodig dan enkel het reinigen van de ventilatiekanalen. Het reinigen van de ventilatiekanalen gaat in de meeste gevallen gepaard met het schoonmaken van de ventilatiebox.

Om het ventilatiesysteem perfect te laten werken is het van belang dat naast de kanalen, ook de ventilatoren en eventueel ook de WTW-unit grondig gereinigd worden.

Het is van belang om de luchtfilters regelmatig te vervangen. De filters bepalen voor een groot gedeelte de luchtkwaliteit in huis. Zeker voor mensen met allergieën (denk aan hooikoorts, astma, bronchitis) is het aan te raden om deze filters op regelmatige basis te vervangen.

Normaal gesproken raden wij mensen aan hun ventilatiesysteem eens in de vier jaar te laten reinigen. Wilt u een onderhoudsbeurt laten uitvoeren? Neem dan snel contact op met Schoorsteenveger Nunspeet op 0341 201 860.

Ventilator reinigen

Voor ruimtes die vaak vochig zijn, denk aan badkamers of toiletten, is het erg belangrijk dat er goed geventileerd wordt. In de meeste gevallen gebeurt dit door een ventilatiesysteem. Om te zorgen dat deze verluchting goed en veilig verloopt, is het van belang dat de ventilator met enige regelmaat gereinigd wordt.

Aangeraden wordt om alle ventilatoren, afzuigventielen, de ventilatie-unit en andere onderdelen op hetzelfde moment te laten reinigen. Wanneer dit gedaan is, kunt u er zeker van zijn dat uw gehele ventilatie weer naar behoren werkt!

Wilt u uw ventilator laten reinigen door een ventilatie monteur met jarenlange ervaring? Maak dan snel een afspraak op 0341 201 860. Onze monteurs helpen u graag!

Ventilator schoonmaken

De meeste mensen mensen hebben in hun toilet of badkamer een ventilator om de vuile enn/of vochtige lucht af te voeren naar buiten. Evenals bij andere ventilatiesystemen, geldt ook voor deze ventilatoren dat het nodig is om deze met enige regelmaat te laten reinigen.

Bij deze ventilatoren is het niet genoeg om alleen een doekje over de voorkant van de ventilator te halen. Wanneer je deze ventilatoren grondig wilt reinigen, is het nodig om de ventilator los te halen van het plafond of uit de muur.

Op het moment dat u uw ventilator wilt schoonmaken is het verstandig eerst de stroom van het apparaat te halen. Vervolgens kunt u de ventilator voorzichtig uit het plafond halen.

Verwijder het loszittende vuil vervolgens met een vochtige doek. Voor het vastzittende vuil raden wij u aan een platte schroevendraaier te gebruiken. Wanneer de ventilator gereinigd is, kunt u deze voorzichtig terugplaatsen in de behuizing.

Houdt er rekening mee dat u voorzichtig te werk gaat. Ventilatoren zijn erg nauwkeurig afgesteld. Wanneer de afstelling aangepast wordt of de ventilator beschadigd raakt, kan het zijn dat uw ventilatiesysteem niet meer goed werkt.

Wilt u uw ventilator liever laten schoonmaken door een ervaren monteur? Maak dan vandaag nog een afspraak met een collega van Schoorsteenveger Nunspeet op 0341 201 860.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Nunspeet? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Nunspeet.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Nunspeet.

Werkwijze Schoorsteenveger Nunspeet

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?
Een reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen is voor de veiligheid van u en uw huisgenoten. Het risico op een schoorsteenbrand is vele malen kleiner bij een schone schoorsteen.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?
Hoe vaak u uw schoorsteen moet vegen, hangt af van hoe vaak u uw schoorsteen gebruik. Gebruikt u de schoorsteen bijna dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Wilt u een afspraak maken om uw schoorsteen te laten vegen? Bel dan gerust contact met Schoorsteenveger Nunspeet via 0341 201 860. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?
Een schoorsteen vegen kan het hele jaar door. Houdt er rekening mee dat het een stuk drukker is aan het einde van het jaar! Daarom raden wij u aan uw schoorsteen juist op een rustig moment te laten vegen, bijvoorbeeld in de zomer. Dit heeft namelijk hetzelfde effect!
Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

Wij vinden het erg belangrijk dat mensen veilig en verantwoord kunnen stoken, zonder dat zij gevaar lopen wat betreft brand of gezondheid.

Onze schoorsteenvegers hebben daarom aantal tips voor u op een rij gezet om op een veilig en verantwoorde manier te stoken:

  • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
  • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
  • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
  • Stook alleen geschikte brandstoffen.
  • Gooi andere dingen in uw open haard of kachel.
  • Stook niet bij mistig of windstil weer.
Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?
Dat is zeker mogelijk. Op het moment dat wij een schoorsteen inspectie uitvoeren, controleren wij uw schoorsteen op dingen als beschadigingen, losgeraakt steen of lood, scheuren in de bovenplaat en opstoppingen in het schoorsteenkanaal.

In veel gevallen kunnen wij tijdens een inspectie deze problemen tijdig opsporen en verhelpen. Hiermee kan veel ongemak en schade voorkomen worden.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Nunspeet op 0341 201 860

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Of een haard of kachel slecht is voor het milieu hangt af van het toestel. Bij toestellen waar hout of andere vaste brandstoffen gebruikt worden komen vaak veel afvalstoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen zijn schadelijk voor het milieu en uw eigen gezondheid.

Wij raden u aan goed na te denken over de brandstof van uw toestel. Open haarden en kachels die aardgas als brandstof nodig hebben, stoten minder schadelijke stoffen uit dan haarden of kachels op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?
Om schoorsteenbranden te voorkomen raden wij u aan uw schoorsteen regelmatig te laten vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteen die regelmatig schoongemaakt wordt, zal niet in brand vliegen!

Wij raden u aan om uw schoorsteen daarom één of twee keer per jaar te laten vegen door een ervaren schoorsteenveger. Een schoorsteenveger kijkt dan ook gelijk uit naar andere mankementen in of aan uw schoorsteen, Denk hierbij aan lekken of scheuren in het rookkanaal.

Heeft u ook liever geen schoorsteenbrand? Laat uw schoorsteen dan vegen door een ervaren schoorsteenveger! Neem contact op met Schoorsteenveger Nunspeet via 0341 201 860.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?
Ja, dat is zeker een mogelijkheid. Echter heeft u dan niet de zekerheid dat dit op een goede manier gebeurt. Iets wat u wel heeft wanneer dit gedaan wordt door een ervaren schoorsteenveger die dit dagelijks doet.

Ook kunt u van onze schoorsteenvegers een bewijs van vegen krijgen. Uw verzekeraar kan naar dit bewijs vragen op het moment dat u te maken krijgt met brand in uw haard, kachel of schoorsteen.

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
In de meeste gevallen is zwarte rook een gevolg van slecht stoken. Donkere rook betekent veelal een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer. ongeschikt brandstof of omdat de temperatuur in de haard of kachel te laag is.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt en hoeft u zich geen zorgen te maken.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?
Ja, in vrijwel alle gevallen bent u verzekerd. Sommige verzekeraars willen een bewijs van vegen zien. Wij raden u daarom aan het bewijs van de schoorsteenveger ten alle tijden te bewaren.

Wilt u weer zorgeloos kunnen genieten van uw schoorsteen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Nunspeet via 0341 201 860 om een afspraak te maken.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een nestje in uw schoorsteen zit, raden wij u aan de hulp in te schakelen van een ervaren schoorsteenveger.

Het verwijderen van een vogelnest mag niet op elk moment van het jaar. Wanneer de vogels in het broedseizoen zijn, dan moet u deze periode eerst wachten. Pas na afloop van het broedseizoen mag het vogelnest verwijdert worden. Dit staat beschreven in de Wet natuurbescherming.

Tarieven Schoorsteenvegen Nunspeet

Houtkachel

  • inclusief arbeid en btw
  • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Nunspeet heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Nunspeet

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Nunspeet

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Nunspeet nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Nunspeet

Twee keer per jaar komt er de schoorsteenveger mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Nunspeet

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button